Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Oh...dat onkruid!!

In het voorjaar kan je tuin, ondanks alle wateroverlast en vorst in de winter, toch vol met onkruid staan. Onkruid overleeft namelijk alles! Meestal wordt dit onkruid in delen aangepakt, soms uit tijdgebrek, soms ook om de rug wat te sparen en soms omdat we er domweg geen zin in hebben om "die hele lap grond" in een keer aan te pakken.

Dus we doen een deel, verlaten vervolgens heel tevreden het terrein met het idee over een tijdje weer een deel aan te pakken. En wat las ik laatst in het onvolprezen tijdschrift Kitchen Garden? "Denk nou niet dat je schoongemaakte stuk grond, als je terugkomt, nog steeds prachtig schoon op je ligt te wachten!" Helaas, ook in korte tijd slaat het onkruid weer ongenadig toe. Om deze teleurstelling te voorkomen, raadt KG aan om het schoongemaakte deel af te dekken. Het beste met een stuk zwart plastic. Aan de hoeken en de zijkanten vastzetten (bijvoorbeeld met stenen) om wegwaaien te voorkomen. Op deze manier blijft je schoongemaakte tuin schoon, althans.... wat langer!

Ruby  

Site-onderhoud

Tuin van de maand augustus 2013 PDF Afdrukken E-mail

TUIN V/D MAAND AUGUSTUS 2013

 

Hij staat er prachtig bij; een echt juweeltje, tuin 6.  Strak, kleurrijk en gevarieerd. En wat dat laatste betreft: wie heeft er nu nog meer Brussels lof in zijn Schotertuin staan, niemand toch? Perceel 6 wordt dag en nacht bewaakt door een paar -slechts voor vogels- angstaanjagende verschrikkers. Wij weten wel beter en worden al lang niet meer warm of koud  van een felgroene kikker of een draaiende windbloem en laten ze dan ook zo’n beetje direct bij binnenkomst  links liggen.

Tuin van de maand augusts 2013 2