Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Voorzichtig met bamboestokken

Veel tuinders gebruiken bamboestokken. Die zijn ideaal om planten te steunen of rekken mee te maken waar bonen tegenaan kunnen groeien.

 

Foto_Ruby_rood_oog

Toch is het gebruik van bamboe niet zonder gevaar. Het gebeurt helaas nog veel te vaak dat een tuinder bukt, daarbij de stok over het hoofd ziet en die stok in zijn of haar oog krijgt.

 

Om dit te voorkomen, zijn er speciale dopjes te koop, o.a. bij de firma Wiltfang. Je kunt natuurlijk ook zelf wat verzinnen. Kleine plastic flesjes op de stokken zijn prima als oogbeschermer te gebruiken.

Dat is nog milieuvriendelijk ook, want miljoenen van deze flesjes komen in de natuur terecht.

 

Verder is het af te raden om bamboestokken te breken. De kans op een (flinke) splinter in de hand is daarbij groot. Bamboe maakt weerhaakjes, dus zo’n splinter is er zonder chirurg niet meer uit te krijgen. Als bamboestokken kleiner gemaakt moeten worden, knip of zaag ze dan.

 

Op de foto: een van onze tuinders heeft helaas aan den lijve ondervonden wat het is om een stokje in het oog te krijgen. Gelukkig liep het goed af.

 

 

Site-onderhoud

Tuin van de maand augustus 2013 PDF Afdrukken E-mail

TUIN V/D MAAND AUGUSTUS 2013

 

Hij staat er prachtig bij; een echt juweeltje, tuin 6.  Strak, kleurrijk en gevarieerd. En wat dat laatste betreft: wie heeft er nu nog meer Brussels lof in zijn Schotertuin staan, niemand toch? Perceel 6 wordt dag en nacht bewaakt door een paar -slechts voor vogels- angstaanjagende verschrikkers. Wij weten wel beter en worden al lang niet meer warm of koud  van een felgroene kikker of een draaiende windbloem en laten ze dan ook zo’n beetje direct bij binnenkomst  links liggen.

Tuin van de maand augusts 2013 2