Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Oh...dat onkruid!!

In het voorjaar kan je tuin, ondanks alle wateroverlast en vorst in de winter, toch vol met onkruid staan. Onkruid overleeft namelijk alles! Meestal wordt dit onkruid in delen aangepakt, soms uit tijdgebrek, soms ook om de rug wat te sparen en soms omdat we er domweg geen zin in hebben om "die hele lap grond" in een keer aan te pakken.

Dus we doen een deel, verlaten vervolgens heel tevreden het terrein met het idee over een tijdje weer een deel aan te pakken. En wat las ik laatst in het onvolprezen tijdschrift Kitchen Garden? "Denk nou niet dat je schoongemaakte stuk grond, als je terugkomt, nog steeds prachtig schoon op je ligt te wachten!" Helaas, ook in korte tijd slaat het onkruid weer ongenadig toe. Om deze teleurstelling te voorkomen, raadt KG aan om het schoongemaakte deel af te dekken. Het beste met een stuk zwart plastic. Aan de hoeken en de zijkanten vastzetten (bijvoorbeeld met stenen) om wegwaaien te voorkomen. Op deze manier blijft je schoongemaakte tuin schoon, althans.... wat langer!

Ruby  

Site-onderhoud

Tuin van de maand september 2012: Tuin 125 PDF Afdrukken E-mail

tuin_vd_maand_september_2012

 

Tuin van de maand is tuin nummer 125 .

Zo, aan het einde van het tuinseizoen komt er een hoop ¨tuinafval" van ieders tuin. De tuin van de maand 125 geeft ons een mooi voorbeeld hoe dit groen weer goed georganiseerd terug te geven aan de natuur.
Maak nu vast een groot diep gat en gooi daar al je groene afval in. Wanneer je tuin leeg is en winterklaar, is het diepe gat vol, dek je het toe en heb je goede mest voor je eigen tuintje. Veel succes.