Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Voorzichtig met bamboestokken

Veel tuinders gebruiken bamboestokken. Die zijn ideaal om planten te steunen of rekken mee te maken waar bonen tegenaan kunnen groeien.

 

Foto_Ruby_rood_oog

Toch is het gebruik van bamboe niet zonder gevaar. Het gebeurt helaas nog veel te vaak dat een tuinder bukt, daarbij de stok over het hoofd ziet en die stok in zijn of haar oog krijgt.

 

Om dit te voorkomen, zijn er speciale dopjes te koop, o.a. bij de firma Wiltfang. Je kunt natuurlijk ook zelf wat verzinnen. Kleine plastic flesjes op de stokken zijn prima als oogbeschermer te gebruiken.

Dat is nog milieuvriendelijk ook, want miljoenen van deze flesjes komen in de natuur terecht.

 

Verder is het af te raden om bamboestokken te breken. De kans op een (flinke) splinter in de hand is daarbij groot. Bamboe maakt weerhaakjes, dus zo’n splinter is er zonder chirurg niet meer uit te krijgen. Als bamboestokken kleiner gemaakt moeten worden, knip of zaag ze dan.

 

Op de foto: een van onze tuinders heeft helaas aan den lijve ondervonden wat het is om een stokje in het oog te krijgen. Gelukkig liep het goed af.

 

 

Site-onderhoud

In 't Zonnetje_2015-1 PDF Afdrukken E-mail

De Tuin van de Maand is niet meer. Het bleek toch te arbeidsintensief elke maand een nieuwe aflevering te produceren. Niet getreurd, de opvolger van deze rubriek stond al snel in de steigers: In 't Zonnetje. In deze eerste aflevering krijgt u een introductie en zetten we de Schotertuin zelf in dat zonnetje middels een tiental vrolijke foto's.

Maar wat is de bedoeling achter deze nieuwe rubriek? Kort gezegd kunnen alhier zaken en mensen naar voren worden gehaald, die speciale aandacht verdienen dan wel nodig hebben. Een soort van digitaal lintje dus, of een ingelaste nieuwsuitzending. Weet u iemand die deze speciale aandacht verdient? Roept u maar, geneer u niet. Heeft u een mooi en/of nuttig verhaal, dat uw medetuinders zeker kan bekoren? Laat het weten. Suggesties, op- en aanmerkingen of andere prangende zaken kunt u doorgeven via het e-mailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Wij hopen spoedig uw feedback te mogen ontvangen.

 

 

Foto1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto7

 

Foto8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto10