Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Oh...dat onkruid!!

In het voorjaar kan je tuin, ondanks alle wateroverlast en vorst in de winter, toch vol met onkruid staan. Onkruid overleeft namelijk alles! Meestal wordt dit onkruid in delen aangepakt, soms uit tijdgebrek, soms ook om de rug wat te sparen en soms omdat we er domweg geen zin in hebben om "die hele lap grond" in een keer aan te pakken.

Dus we doen een deel, verlaten vervolgens heel tevreden het terrein met het idee over een tijdje weer een deel aan te pakken. En wat las ik laatst in het onvolprezen tijdschrift Kitchen Garden? "Denk nou niet dat je schoongemaakte stuk grond, als je terugkomt, nog steeds prachtig schoon op je ligt te wachten!" Helaas, ook in korte tijd slaat het onkruid weer ongenadig toe. Om deze teleurstelling te voorkomen, raadt KG aan om het schoongemaakte deel af te dekken. Het beste met een stuk zwart plastic. Aan de hoeken en de zijkanten vastzetten (bijvoorbeeld met stenen) om wegwaaien te voorkomen. Op deze manier blijft je schoongemaakte tuin schoon, althans.... wat langer!

Ruby  

Site-onderhoud

In 't Zonnetje_2015-1 PDF Afdrukken E-mail

De Tuin van de Maand is niet meer. Het bleek toch te arbeidsintensief elke maand een nieuwe aflevering te produceren. Niet getreurd, de opvolger van deze rubriek stond al snel in de steigers: In 't Zonnetje. In deze eerste aflevering krijgt u een introductie en zetten we de Schotertuin zelf in dat zonnetje middels een tiental vrolijke foto's.

Maar wat is de bedoeling achter deze nieuwe rubriek? Kort gezegd kunnen alhier zaken en mensen naar voren worden gehaald, die speciale aandacht verdienen dan wel nodig hebben. Een soort van digitaal lintje dus, of een ingelaste nieuwsuitzending. Weet u iemand die deze speciale aandacht verdient? Roept u maar, geneer u niet. Heeft u een mooi en/of nuttig verhaal, dat uw medetuinders zeker kan bekoren? Laat het weten. Suggesties, op- en aanmerkingen of andere prangende zaken kunt u doorgeven via het e-mailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Wij hopen spoedig uw feedback te mogen ontvangen.

 

 

Foto1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto7

 

Foto8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto10