Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Oh...dat onkruid!!

In het voorjaar kan je tuin, ondanks alle wateroverlast en vorst in de winter, toch vol met onkruid staan. Onkruid overleeft namelijk alles! Meestal wordt dit onkruid in delen aangepakt, soms uit tijdgebrek, soms ook om de rug wat te sparen en soms omdat we er domweg geen zin in hebben om "die hele lap grond" in een keer aan te pakken.

Dus we doen een deel, verlaten vervolgens heel tevreden het terrein met het idee over een tijdje weer een deel aan te pakken. En wat las ik laatst in het onvolprezen tijdschrift Kitchen Garden? "Denk nou niet dat je schoongemaakte stuk grond, als je terugkomt, nog steeds prachtig schoon op je ligt te wachten!" Helaas, ook in korte tijd slaat het onkruid weer ongenadig toe. Om deze teleurstelling te voorkomen, raadt KG aan om het schoongemaakte deel af te dekken. Het beste met een stuk zwart plastic. Aan de hoeken en de zijkanten vastzetten (bijvoorbeeld met stenen) om wegwaaien te voorkomen. Op deze manier blijft je schoongemaakte tuin schoon, althans.... wat langer!

Ruby  

Site-onderhoud

Tuin van de Maand Juni 2014 PDF Afdrukken E-mail

Ik had in de eerste aflevering van deze rubriek in dit tuinseizoen u de mogelijkheid geboden een Tuin van de Maand te nomineren. Ik hoopte daarmee een boeiende interactie tussen deze website en haar lezers te openen. Helaas, de verwachte storm aan reacties is uitgebleven. Toch is er wel degelijk een nominatie binnengekomen. Daniëlle Kraft (Tuin 85) vond dat het tijd werd om het paradijsje van Paula Sweers, Tuin 110, in het zonnetje te zetten. Haar nominatie zette ze kracht bij met de volgende kernachtige woorden: 'Altijd keurig onderhouden, altijd iets in bloei, een schoolvoorbeeld'.

Welnu Paula, Daniëlle heeft groot gelijk! Dat doe je goed, dat heb je prima gedaan! Fleurige bloemen, veel geel, wat groente, stoere artisjokken, verlegen aardbeien en frivole klaprozen. Een rustig samenzijn dus van diverse elementen uit Moeder Natuur. Dat heeft mij voor deze maand geïnspireerd tot onderstaande fotoreportage, te beginnen met het witte molentje dat deze tuin markeert. Vanzelfsprekend zijn de foto's in juni gemaakt.

 

 

Foto5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto4

 

Foto6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto8