Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Griep/hoestrecept

SNAG-0005_PCGERARD_-_Gerardhoning

 

Ik heb een heel goed griep/hoestrecept, heb het zelf net uitgeprobeerd en ik ben er razend enthousiast over. Ik heb het van Jannie Peters, de kruidendame van kasteel Baexem. Degenen die mee waren op tuinenreis, hebben dit recept al voorgelezen gekregen in de bus.

 

Lees meer...

Site-onderhoud

Tuin van de Maand Juni 2014 PDF Afdrukken E-mail

Ik had in de eerste aflevering van deze rubriek in dit tuinseizoen u de mogelijkheid geboden een Tuin van de Maand te nomineren. Ik hoopte daarmee een boeiende interactie tussen deze website en haar lezers te openen. Helaas, de verwachte storm aan reacties is uitgebleven. Toch is er wel degelijk een nominatie binnengekomen. Daniëlle Kraft (Tuin 85) vond dat het tijd werd om het paradijsje van Paula Sweers, Tuin 110, in het zonnetje te zetten. Haar nominatie zette ze kracht bij met de volgende kernachtige woorden: 'Altijd keurig onderhouden, altijd iets in bloei, een schoolvoorbeeld'.

Welnu Paula, Daniëlle heeft groot gelijk! Dat doe je goed, dat heb je prima gedaan! Fleurige bloemen, veel geel, wat groente, stoere artisjokken, verlegen aardbeien en frivole klaprozen. Een rustig samenzijn dus van diverse elementen uit Moeder Natuur. Dat heeft mij voor deze maand geïnspireerd tot onderstaande fotoreportage, te beginnen met het witte molentje dat deze tuin markeert. Vanzelfsprekend zijn de foto's in juni gemaakt.

 

 

Foto5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto4

 

Foto6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto8