Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Oh...dat onkruid!!

In het voorjaar kan je tuin, ondanks alle wateroverlast en vorst in de winter, toch vol met onkruid staan. Onkruid overleeft namelijk alles! Meestal wordt dit onkruid in delen aangepakt, soms uit tijdgebrek, soms ook om de rug wat te sparen en soms omdat we er domweg geen zin in hebben om "die hele lap grond" in een keer aan te pakken.

Dus we doen een deel, verlaten vervolgens heel tevreden het terrein met het idee over een tijdje weer een deel aan te pakken. En wat las ik laatst in het onvolprezen tijdschrift Kitchen Garden? "Denk nou niet dat je schoongemaakte stuk grond, als je terugkomt, nog steeds prachtig schoon op je ligt te wachten!" Helaas, ook in korte tijd slaat het onkruid weer ongenadig toe. Om deze teleurstelling te voorkomen, raadt KG aan om het schoongemaakte deel af te dekken. Het beste met een stuk zwart plastic. Aan de hoeken en de zijkanten vastzetten (bijvoorbeeld met stenen) om wegwaaien te voorkomen. Op deze manier blijft je schoongemaakte tuin schoon, althans.... wat langer!

Ruby  

Site-onderhoud

Voorbereiden bouw 2007 PDF Afdrukken E-mail

Het seizoen 2007 verliep voor de tuinders even voorspoedig als het seizoen 2006. Het was nog wel behelpen. Alle gereedschap stond in de oude container. Dat was een te kleine ruimte voor dat doel. Er was ook geen enkele schuilgelegenheid op het terrein bij onverwacht regenweer.

Er was een toilet, maar dat mocht nauwelijks die naam dragen.

Intussen was de tuincommissie er in geslaagd om genoeg geld binnen te halen van diverse fondsen. De bouw van een centraal gebouw, een echt toilet en een provisorisch keukentje was financieel mogelijk. Dank aan al die fondsen, die het idee van de doe-tuinen hiermee ondersteunden!

Na diverse offertes en plannen gemaakt te hebben en een lastige vergunningsprocedure met de gemeente overleefd te hebben, kon de bouw besteld worden. Kruit Systeembouw bleek het beste in de aanbieding te hebben.

Op 21 september 2007 werd ’s morgens vroeg het materiaal afgeleverd.
 56

 

 

 

 

 

 

 

Een grote dieplader was nodg om alles in één keer af te kunnen leveren.

 

 

 

 

 

 

 

57

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halsbrekende toeren moesten uitgehaald worden om het grote materiaal door het park te loodsen.

 

 

 

 

 

 

58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vooral bij de ingang was het moeilijk om, over het ingangshek heen, de zware onderdelen te vervoeren.

 

 

59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles werd zorgvuldig geselecteerd op het terras neergelegd.

 

 

 

 

 

60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 september 2007 maakten vrijwilligers ruimte in het tegelwerk van het centrale terras voor de bouw van de grote schuur.

 

63

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ook bij het toilet moest het een en ander gebeuren om de uitbouw van het posthuis mogelijk te maken. Hier moest een toilet komen en een keukentje.

65

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na gedane arbeid……..
66

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat gold blijkbaar ook voor onze “tuin”-kat Binkie!!!