Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

aalbessen snoeien

bessenstruik_snoeien

Twee jaar geleden plantte ik een paar jonge bessenstruiken op mijn tuintje. Ze groeiden goed. Erg goed. Zo langzamerhand mochten ze wel eens gesnoeid worden. Maar hoe pak je zoiets aan? Tips genoeg op het internet: tekeningen met streepjes door de getekende takken. Die lijken in niets op mijn struiken, dus vroeg ik mijn buurman-met-fraaie-bessenstruiken, Arnoud, of hij les wilde geven. Krystina, eigenares van een oude, en zo te zien nooit gesnoeide, bessenstruik wilde dit ook wel weten.  Afgelopen zaterdag, 26 maart, was het zo ver. Arnoud vertelde ons wat we precies met onze bessenstruiken moesten doen. De oude struik van Krystina werd flink uitgedund. Oude en dode takken werden tot vlak boven de grond afgeknipt en takken die door de kroon heen groeiden, moesten ook verdwijnen. Zo krijgt deze oude struik weer lucht en licht in de kroon en het plukken van de bessen gaat nu ook veel makkelijker.

Mijn jonge struikjes waren nog open genoeg, maar wel wat aan de hoge kant. Hier hoefden alleen de bovenste delen afgeknipt te worden. De hele snoeisessie was zo gepiept en we kunnen nu uitkijken naar een goed bessenseizoen.

Ruby

 

 

 

Site-onderhoud

Nieuwe hekken 2006 PDF Afdrukken E-mail

Begin maart 2006 kwam een werkploeg namens de gemeente de oude verrotte hekken weghalen en vervangen door prachtig nieuw materiaal.
Met professioneel gereedschap werd de klus geklaard.

Hek_extra_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daar kan geen handwerk tegen op....

 

 

 

 

31

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Vroeger had ik zo iets als Dinky Toy... Mooi speelgoed!!

 

 

 

Hek_extra_5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is wat ze noemen "een commissie van deskundigen"....

 

 

 

 

 

Hek_extra_7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel meetwerk, maar alles kwam prima voor elkaar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tuincommissie van de Schotertuin zat intussen niet stil. Omdat er nog zo ontzettend veel diende te gebeuren was het duidelijk dat er veel geld moest komen. Dus werd al heel bijtijds besloten diverse fondsen aan te schrijven met het verzoek een steentje bij te dragen. Veel fondsen reageerden positief en na een aantal maanden was er voldoende geld toegezegd om verder aan de slag te kunnen.