Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Oh...dat onkruid!!

In het voorjaar kan je tuin, ondanks alle wateroverlast en vorst in de winter, toch vol met onkruid staan. Onkruid overleeft namelijk alles! Meestal wordt dit onkruid in delen aangepakt, soms uit tijdgebrek, soms ook om de rug wat te sparen en soms omdat we er domweg geen zin in hebben om "die hele lap grond" in een keer aan te pakken.

Dus we doen een deel, verlaten vervolgens heel tevreden het terrein met het idee over een tijdje weer een deel aan te pakken. En wat las ik laatst in het onvolprezen tijdschrift Kitchen Garden? "Denk nou niet dat je schoongemaakte stuk grond, als je terugkomt, nog steeds prachtig schoon op je ligt te wachten!" Helaas, ook in korte tijd slaat het onkruid weer ongenadig toe. Om deze teleurstelling te voorkomen, raadt KG aan om het schoongemaakte deel af te dekken. Het beste met een stuk zwart plastic. Aan de hoeken en de zijkanten vastzetten (bijvoorbeeld met stenen) om wegwaaien te voorkomen. Op deze manier blijft je schoongemaakte tuin schoon, althans.... wat langer!

Ruby  

Site-onderhoud

Nieuwe hekken 2006 PDF Afdrukken E-mail

Begin maart 2006 kwam een werkploeg namens de gemeente de oude verrotte hekken weghalen en vervangen door prachtig nieuw materiaal.
Met professioneel gereedschap werd de klus geklaard.

Hek_extra_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daar kan geen handwerk tegen op....

 

 

 

 

31

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Vroeger had ik zo iets als Dinky Toy... Mooi speelgoed!!

 

 

 

Hek_extra_5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is wat ze noemen "een commissie van deskundigen"....

 

 

 

 

 

Hek_extra_7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel meetwerk, maar alles kwam prima voor elkaar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tuincommissie van de Schotertuin zat intussen niet stil. Omdat er nog zo ontzettend veel diende te gebeuren was het duidelijk dat er veel geld moest komen. Dus werd al heel bijtijds besloten diverse fondsen aan te schrijven met het verzoek een steentje bij te dragen. Veel fondsen reageerden positief en na een aantal maanden was er voldoende geld toegezegd om verder aan de slag te kunnen.