Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Voorzichtig met bamboestokken

Veel tuinders gebruiken bamboestokken. Die zijn ideaal om planten te steunen of rekken mee te maken waar bonen tegenaan kunnen groeien.

 

Foto_Ruby_rood_oog

Toch is het gebruik van bamboe niet zonder gevaar. Het gebeurt helaas nog veel te vaak dat een tuinder bukt, daarbij de stok over het hoofd ziet en die stok in zijn of haar oog krijgt.

 

Om dit te voorkomen, zijn er speciale dopjes te koop, o.a. bij de firma Wiltfang. Je kunt natuurlijk ook zelf wat verzinnen. Kleine plastic flesjes op de stokken zijn prima als oogbeschermer te gebruiken.

Dat is nog milieuvriendelijk ook, want miljoenen van deze flesjes komen in de natuur terecht.

 

Verder is het af te raden om bamboestokken te breken. De kans op een (flinke) splinter in de hand is daarbij groot. Bamboe maakt weerhaakjes, dus zo’n splinter is er zonder chirurg niet meer uit te krijgen. Als bamboestokken kleiner gemaakt moeten worden, knip of zaag ze dan.

 

Op de foto: een van onze tuinders heeft helaas aan den lijve ondervonden wat het is om een stokje in het oog te krijgen. Gelukkig liep het goed af.

 

 

Site-onderhoud

Nieuwe hekken 2006 PDF Afdrukken E-mail

Begin maart 2006 kwam een werkploeg namens de gemeente de oude verrotte hekken weghalen en vervangen door prachtig nieuw materiaal.
Met professioneel gereedschap werd de klus geklaard.

Hek_extra_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daar kan geen handwerk tegen op....

 

 

 

 

31

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Vroeger had ik zo iets als Dinky Toy... Mooi speelgoed!!

 

 

 

Hek_extra_5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is wat ze noemen "een commissie van deskundigen"....

 

 

 

 

 

Hek_extra_7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel meetwerk, maar alles kwam prima voor elkaar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tuincommissie van de Schotertuin zat intussen niet stil. Omdat er nog zo ontzettend veel diende te gebeuren was het duidelijk dat er veel geld moest komen. Dus werd al heel bijtijds besloten diverse fondsen aan te schrijven met het verzoek een steentje bij te dragen. Veel fondsen reageerden positief en na een aantal maanden was er voldoende geld toegezegd om verder aan de slag te kunnen.