Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Griep/hoestrecept

SNAG-0005_PCGERARD_-_Gerardhoning

 

Ik heb een heel goed griep/hoestrecept, heb het zelf net uitgeprobeerd en ik ben er razend enthousiast over. Ik heb het van Jannie Peters, de kruidendame van kasteel Baexem. Degenen die mee waren op tuinenreis, hebben dit recept al voorgelezen gekregen in de bus.

 

Lees meer...

Site-onderhoud

Het Haarlem Stadion PDF Afdrukken E-mail

Over het Haarlem Stadion staat in Wikipedia op het internet het volgende:

In 1907 is op deze plek voor het eerst een voetbalveld met tribunes gebouwd. Deze tribunes bestonden uit niet meer dan een paar houten planken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog mochten er geen wedstrijden meer worden gespeeld op het terrein. Na de oorlog werd het terrein weer in gebruik genomen door de voetbalclub. In april 1947 legt voorzitter Van Balen Blanken de eerste graszoden aan en op 5 september 1948 neemt Haarlem het stadion aan de Jan Gijzenkade weer in gebruik. Op 19 december dat jaar wordt de officiële opening verricht van het "nieuwe stadion".32

 

Op deze foto uit 1907 is het oude voetbalveld te zien. Let op de achtergrond voorbij de tribune: daar staat het Zwitsers chalet, dat eerder besproken is.  Achter dit chalet zijn de landerijen, waar nu ons doetuincomplex is.

 

Het huidige Haarlem Stadion ligt iets meer naar het westen (dus richting het chalet).