Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Voorzichtig met bamboestokken

Veel tuinders gebruiken bamboestokken. Die zijn ideaal om planten te steunen of rekken mee te maken waar bonen tegenaan kunnen groeien.

 

Foto_Ruby_rood_oog

Toch is het gebruik van bamboe niet zonder gevaar. Het gebeurt helaas nog veel te vaak dat een tuinder bukt, daarbij de stok over het hoofd ziet en die stok in zijn of haar oog krijgt.

 

Om dit te voorkomen, zijn er speciale dopjes te koop, o.a. bij de firma Wiltfang. Je kunt natuurlijk ook zelf wat verzinnen. Kleine plastic flesjes op de stokken zijn prima als oogbeschermer te gebruiken.

Dat is nog milieuvriendelijk ook, want miljoenen van deze flesjes komen in de natuur terecht.

 

Verder is het af te raden om bamboestokken te breken. De kans op een (flinke) splinter in de hand is daarbij groot. Bamboe maakt weerhaakjes, dus zo’n splinter is er zonder chirurg niet meer uit te krijgen. Als bamboestokken kleiner gemaakt moeten worden, knip of zaag ze dan.

 

Op de foto: een van onze tuinders heeft helaas aan den lijve ondervonden wat het is om een stokje in het oog te krijgen. Gelukkig liep het goed af.

 

 

Site-onderhoud

Historische wetenswaardigheden PDF Afdrukken E-mail

Historische wetenswaardigheden over de omgeving van de Schotertuin

Door Hans Bronstring

 

1De Schotertuin ligt in het Schoterbos, juist links van deze naam in de hiernaast afgebeelde plattegrond van Google-maps.

 
 

Als u als tuinder de spade in de grond zet in uw tuintje kan het interessant zijn te weten wat er in het verleden allemaal is gebeurd met en op die kluit grond die u aan het bewerken bent. Misschien smaakt zelfs de sla lekkerder als u zich voor kunt stellen wie in het verleden ook moeite heeft gedaan om deze gronden nuttig te besteden.

 
 

Daarom deze schets van:

 

De geschiedenis van en wetenswaardigheden over het Schoterbos en het Noordersportpark (en directe omgeving).