Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Oh...dat onkruid!!

In het voorjaar kan je tuin, ondanks alle wateroverlast en vorst in de winter, toch vol met onkruid staan. Onkruid overleeft namelijk alles! Meestal wordt dit onkruid in delen aangepakt, soms uit tijdgebrek, soms ook om de rug wat te sparen en soms omdat we er domweg geen zin in hebben om "die hele lap grond" in een keer aan te pakken.

Dus we doen een deel, verlaten vervolgens heel tevreden het terrein met het idee over een tijdje weer een deel aan te pakken. En wat las ik laatst in het onvolprezen tijdschrift Kitchen Garden? "Denk nou niet dat je schoongemaakte stuk grond, als je terugkomt, nog steeds prachtig schoon op je ligt te wachten!" Helaas, ook in korte tijd slaat het onkruid weer ongenadig toe. Om deze teleurstelling te voorkomen, raadt KG aan om het schoongemaakte deel af te dekken. Het beste met een stuk zwart plastic. Aan de hoeken en de zijkanten vastzetten (bijvoorbeeld met stenen) om wegwaaien te voorkomen. Op deze manier blijft je schoongemaakte tuin schoon, althans.... wat langer!

Ruby  

Site-onderhoud

Historische wetenswaardigheden PDF Afdrukken E-mail

Historische wetenswaardigheden over de omgeving van de Schotertuin

Door Hans Bronstring

 

1De Schotertuin ligt in het Schoterbos, juist links van deze naam in de hiernaast afgebeelde plattegrond van Google-maps.

 
 

Als u als tuinder de spade in de grond zet in uw tuintje kan het interessant zijn te weten wat er in het verleden allemaal is gebeurd met en op die kluit grond die u aan het bewerken bent. Misschien smaakt zelfs de sla lekkerder als u zich voor kunt stellen wie in het verleden ook moeite heeft gedaan om deze gronden nuttig te besteden.

 
 

Daarom deze schets van:

 

De geschiedenis van en wetenswaardigheden over het Schoterbos en het Noordersportpark (en directe omgeving).