Aanmelden nieuwsbrief

Schotertuin tip...

Oh...dat onkruid!!

In het voorjaar kan je tuin, ondanks alle wateroverlast en vorst in de winter, toch vol met onkruid staan. Onkruid overleeft namelijk alles! Meestal wordt dit onkruid in delen aangepakt, soms uit tijdgebrek, soms ook om de rug wat te sparen en soms omdat we er domweg geen zin in hebben om "die hele lap grond" in een keer aan te pakken.

Dus we doen een deel, verlaten vervolgens heel tevreden het terrein met het idee over een tijdje weer een deel aan te pakken. En wat las ik laatst in het onvolprezen tijdschrift Kitchen Garden? "Denk nou niet dat je schoongemaakte stuk grond, als je terugkomt, nog steeds prachtig schoon op je ligt te wachten!" Helaas, ook in korte tijd slaat het onkruid weer ongenadig toe. Om deze teleurstelling te voorkomen, raadt KG aan om het schoongemaakte deel af te dekken. Het beste met een stuk zwart plastic. Aan de hoeken en de zijkanten vastzetten (bijvoorbeeld met stenen) om wegwaaien te voorkomen. Op deze manier blijft je schoongemaakte tuin schoon, althans.... wat langer!

Ruby  

Site-onderhoud

Kascontrole jaar 2011 PDF Afdrukken E-mail

Jaarlijkse kascontrole

 

Zaterdag 2 juni 2012 vond de jaarlijkse kascontrole plaats. Deze commissie bestaat uit twee leden die door de tuincommissie zijn  goedgekeurd. Dit jaar bestond de kascommissie uit Jelle Hoogland en Joke Tiemersma.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het digitaliseren van de hele financiele administratie. De AFAS software die Gerard op’t Ende gebruikt  maakte het voor de kascommissie een transparant geheel waar, met de gedegen onderbouwing, snel een akkoord op volgde.

Wat een wereld van verschil met voorgaande jaren waar in een zoektocht tussen cash geld en bonnetjes het veel lastiger was om echt een goed sluitend overzicht te krijgen.

Gerard complimenten voor al het werk dat je hebt verricht, de kascommissie is onder de indruk van de volledigheid, de transparantie en de correctheid van de financiele administratie.

 

Jelle Hoogland

Joke Tiemersma